Fallstudie

MAGASINET 2 - VALLASTADEN, LINKÖPING

Råa ytor som utmanar våra sinnen

Magasinet vill inte vara en vit box med släta väggar. Husen hyllar det vackra som finns i det imperfekta. Rå betong, strama linjer och omålade ytor. Här tillåts materialen synas, leva och åldras med värdighet. Magasinet i Vallastaden med vår råa omålade funktionsskiva Cembrit Construction, sida vid sida med gjuten betong. Båda med väggmålning av Matilda Petersson.

Fakta

Land: Sverige
År: 2017
Arkitekt: Hökerum Bygg
Fotograf Cembrit Sweden

Berättelse

Vallastaden i Linköping - Sveriges mest omtalade stadsdel och största bomässa med social och ekologisk hållbarhet i fokus.

Magasinet 1 i Brf Magasinet är ritat av 2016 års vinnare av Kasper Salinpriset, Johannes Norlander Arkitektur.

Magasinet 2 är ritat av arkitekt Magnus Ståhl. Väggmålningarna i husens entréer är skapade av konstnären och illustratören Matilda Peterson. Verket heter "sonder" som handlar om att alla människor har en egen unik historia.

Till vänster ser vi en vägg med fibercement Cembrit Construction och till höger betong. Kul lösning. Postfacken har byggts in i väggen av Cembrit Construction.

Materialmöte. Här syns bland annat återvunnet trä, betong och fibercement. Hela projektet började med ett inköp av 80 gamla dörrar.

Interiör från en av lägenheterna. På väggen omålad Cembrit Construction.

Gemensam pool. Här ställs höga krav på fuktsäkra material såsom Cembrit Construction.