Fallstudie

Ebbsfleet Farm - Ramsgate

Naturgrått korrugerat yttertak byggt med Cembrit W146-8 i fibercement valdes för denna aneoroba energianläggning eftersom böljeplattorna har förmåga att klara sig i såväl i sådana aggressiva inomhusmiljöer och som i alla väder.

Fakta

Land: Storbritannien
År: 2014
Arkitekt: Robinsons Structures

Berättelse

Materialet i böljeplattorna är resistent mot kemikalier, röta, svampar, insekter, skadedjur, ångor och aggressiva atmosfärer orsakade av industriella eller biologiska processer. De motståndskraftiga egenskaperna gör den idealisk för en anaerob process som har byggts upp på Ebbsfleet Farm, i Ramsgate, Kent. Projektet för förnybar energi har byggts med 4000 m2 Cembrit W146-8 naturgrå korrugerad skivor. Den nya anläggningen förvandlar gårds- och matavfall till elektricitet genom att använda rester från grödor, tillsammans med mat och djuravfall, som "bryts ned" genom en naturlig process för att skapa energi.

 

Avfallet lagras i slutna tankar inne i enheten där naturligt förekommande organismer släpper ut en biogas som används för att generera el, gas eller värme. Lagerbyggnaderna vid projektet krävde en stark och hållbar byggnad som kan motstå yttre väderförhållanden och en tuff inre atmosfär.

 

Böljeplattorna är helt obehandlade och i färgen cementgrått och montrades av Robinson Structures Limited: "Det perfekta materialet för detta projekt", säger Edward Gregory, försäljningsdirektör på Robinsons. ”Den är stark, kräver inget underhåll och är kostnadseffektiv. Det är också extremt enkelt att montera taket så det gjorde det möjligt för oss att utföra arbetet på ett snabbt och effektivt sätt. ” Materialet är brandtestat vilket gör det möjligt för konstruktörer att klä jordbruks- eller industribyggnader i en brandklassad yta av klass 0, rost- och rötsäkert material som kommer att hålla i decennier.