Brandskydd

Vi har en enkel guide om brandsäkerhet för fasad, takfot, innerväggen, yttertak och speciella rum. Cembrit vill slå ett slag för ökad brandsäkerhet. I brandguiden har vi samlat våra brandtestade lösningar och tips för att bygga mer robust. I vår vardag möter vi arkitekter, byggare och andra byggfackmän som har problem med brandsäkerheten.

Cembrit fibercementskivor & system

Våra system är viktigast för Br1 byggnader men extra säkerhet kan vara förnuftigt att välja även på mindre byggnader. Här kan du hämta brandguiden.

 

Cembrit Multi Force

Brandskydd väggar, tak, kanaler och undertak ute

Det är en byggskiva för lätta konstruktioner i krävande miljö. Cembrit Mulit Force är en obrännbar och brandskyddande fibercementskiva som tål 150 oC kontinuerlig värme. Den ingår i vårt MINERIT Concept.

  • Det finns brandklassade väggtyper och andra konstruktioner.
  • Skivan uppfyller kravet för tändskyddande beklädnad med ytskikt i klass 1.
  • Vi har detaljerade instruktioner för brandskydd av eldstäder och heta installtioner: Se trycksaken Brandskydd publ 113 (4 sid)
  • Skydd av brännbar vägg vid braskamin, vedspis, kakelugn...
  • Strålskydd bakom bastuaggregat
  • Inbyggnad av rökgaskanaler
  • Brandskydd av väggar i pannrum
  • Inklädnad av takfot (även Cembrit Fasadskivor kan användas, se trycksaken UNDERTAK UTOMHUS (Publ 178, 4 sid).

Aestuver

Enkelt att brandisolera stål

Aestuver är en lätthanterlig och robust cementbaserad brandskyddsskiva. Det vanligaste sättet att använda skivan är inklädnad av stålbalkar och pelare.

Till skillnad mot många andra brandskivor på marknaden klarar Aestuver kraven i alla typer av utrymmen, såväl inne som ute där man behöver uppgradera brandskyddet. Det gör den enkel att använda för byggare och konstruktörer.

Förutom att Aestuver är brandsäker är den också fukttålig, frostbeständig och slitstark. Skivan finns i olika tjocklekar och det största formatet är 1250 x 2600 mm. Skivorna skjuts ihop som en låda med hjälp av klammerpistol. Inga montageprofiler krävs. Brandtester finns för en mängd konstruktioner: R30 – R240 t ex:

  • Brandisolering av stål
  • Inklädnad av ventilations- och kabelkanaler

Cembrit gör det enkelt & snabbt att brandskydda genom att såga skräddarsytt och helt konfektionerat till olika projekt.

Det finns utförliga anvisningar hur man bygger upp de testade konstruktionerna rätt. Läs mer här.

Behöver du hjälp kontakta gärna vår specialist kring brandskydd: Krister Wågskär. Telefon: 08 - 506 608 21  Mobil: 070 - 699 51 50 krister.wagskar@cembrit.se