AUTHENTIC

Cembrit Patina Original / inne

Dekorativa ytor med mineraliskt utseende

Skivorna är ett tacksamt material att förädla. De kan tillpassas av snickaren på plats men även beställas i skräddarsydda format. 

Cembrit Patina Original väggbeklädnad invändigt

Genomfärgade

Fibercementskivor är lösningen för interiöra miljöer i skolor, idrottshallar, aulor, arenor, garage, arbetsplatser och bibliotek där det ställs höga krav på brandskydd, tålighet och estetik.

Färg och dimensioner

Cembrit Patina Original på innervägg

Vald färg: P 020

Beställ gratis prov: P 020

P 020
P 050
P 070
P 222
P 313
P 323
P 333
P 343
P 545
P 565
P 626
Kulörerna på webbsidan kan skilja sig från produkternas. För realistiska färgprover, hör av dig till produktprov@cembrit.se
Färg Tjocklek Bredd Längd Brandskyddsklass
P 020 8 mm 1192 mm 2500 mm A2-s1,d0
P 020 8 mm 1192 mm 3050 mm A2-s1,d0

Cembrit Patina Original på innervägg

Fibercementskivor är lösningen för interiöra miljöer i skolor, idrottshallar, aulor, arenor, garage, arbetsplatser och bibliotek där det ställs höga krav på brandskydd, tålighet och estetik.

Starka och tunna skivor av fibercement är från början utvecklade som funktionsskivor och fasadskivor där de också är vanligast. Fasadens material kan till exempel få följa med in i entré och korridorer, där dess robusta egenskaper kommer väl tillpass. Men skivorna utseende kan också skapa överraskande effekter.

Skivytan tål att rengöras. Detta är en fördel på utsatta väggar i offentliga rum, eftersom man slipper att smuts och märken efter smutsiga fingrar på väggen fastnar. Man slipper måla över slitage. 

Skivorna är ett tacksamt material att förädla. De kan tillpassas av snickaren på plats men även beställas i skräddarsydda format. Det finns även möjlighet att designa utifrån projekts unika förutsättningar och krav på estetik och tekniska egenskaper såsom ljudabsobtion. Format, mönster, perforering är exempel på möjliga anpassningar. Tryck på skivorna är också möjligt.

 

Skivorna monteras kant i kant inomhus eller med en markerad fog som designelement.

De kan limmas direkt på väggar av olika material. Alternativt skruvas de upp. Eftersom skivorna är starka och robusta kan man skruva dem på läkt och låta dem sticka ut så att man skapar skuggeffekt.

 

 

INOMHUSKLIMAT

  • Fuktbeständighet
  • Motverkar mögel och bakterier

 

LUFTRENING OCH LUFTKVALITET

  • Inga hälsoproblem - ger inga skadlig emissioner

TÅLIGHET

Skivorna är slagtåliga om underlaget är stabilt. Väggens reglar kan sättas tätare vid behov.

 

Rengörning kan göras med de flesta rengörningsprodukter t ex fasadtvätt pH <10. Högtycksvätt med lågt tryck tål skivorna men väggen bakom kan ta skada om de är t ex gips eller träbaserade..

Teknisk data

Yta och struktur

Cembrit Patina Original är en  fibercementskiva med slipad yta. En skiva som känns igen med sina naturliga variationer. Inomhus patineras den normalt inte.  Skivan har också en hydrofob yta.

Färger

11

Brandskyddsklass

A2 - s1, d0

Infästning stål

Cembrit Patina Original monteras med lim inomhus direkt på de flesta underlag. Eftersom skivorna är starka och robusta kan man skruva dem på läkt och låta dem sticka ut så att man skapar skuggeffekt. De kan limmas eller skruvas mot stålläkten. Om mellanväggens regelstomme är blottad eller om placeringen av reglarna är känd kan man skruva direkt i dessa. Förborrning krävs alt självborrande skruv. Fasadskruv för stål som finns i matchande skivkulör kan användas. Hålen behöver inte vara överstora som på fasader. För en snyggt resultat kan skivorna med fördel dövas i kanterna.

Infästning trä

Cembrit Patina Original monteras med lim inomhus direkt på de flesta underlag  tex träpanel. Eftersom skivorna är starka och robusta kan man skruva dem på läkt och låta dem sticka ut så att man skapar skuggeffekt. De kan limmas eller skruvas mot träläkten. Om mellanväggens regelstomme är blottad eller om placeringen av reglarna är känd kan man skruva direkt i dessa. Förborrning krävs alt självborrande skruv. Fasadskruv som finns i matchande skivkulör kan användas. Hålen behöver inte vara överstora som på fasader. För en snyggt resultat kan skivorna med fördel dövas i kanterna.

Material

Fibrecement

Typ

Genomfärgad

Hållbarhet

Cembrit Patina Original på innervägg

Sundahus

Se klassningen i miljödatabasen.

Byggvarubedömmningen 

Produkten är bedömd. Se klassningeni miljödatabasen.

Husproduktportalen

Registrerad

Genom att lista våra produkter i husproduktportalen blir de valbara för alla licensinnehavare och företag som ansöker om en Svanenlicens.

Portalen finns hos Svanen / Nordic Ecolabel