Total makeover af parcelhus :: Cembrit

Se film

play_video

Se video

Total make-over av en villa

Inte mycket hade blivit ändrat på det gula huset i Vodskov sedan det uppfördes 1967. Teglet såg dystert ut och taket var i skriande behov av omläggning. I huset bor Ann och Bent, som är grafisk designer respektive inspektör. Ursprungligen hade de själva skissat på renoveringsprojektet, det visade sig bli mycket dyrare än de hade förväntat sig. När de senare fick hjälp av en arkitekt såg de plötsligt helt andra möjligheter. Han gav dem rådgivning och stöd genom hela processen. De fick också hjälp med bra rumsplan som gör att ytan kan användas bättre och huset är mer praktisk nu.

’Vi kan förespråka att man bör anlita en arkitekt. Slutresultatet är helt annorlunda jämfört om vi skulle försökt på egen hand."Bent

Renoveringen omfattade:

Vitputsning av murverk

Nytt lutande tak med skiffer

Ny fasad: Cembrit Transparent T111

Ny carport

Renovering av hela huset

Med hjälp av arkitekten kunde Ann och Bent skapa det hus de drömt om. De renoverade det från topp till tå med uppfräschning av fasadteglet och delvis ny fasad, nytt tak och en ny plats för bilen. Det blev också en stor delvis överdäckad terrass. Den nya fasaden har mörka fasadskivor som matchar det nya taket.

Har du sett hur du kan uppdatera ditt 70-talshus med Cembrit fibercementprodukter?