Villan som vändes mot solen :: Cembrit

Se film

play_video

Se video

Villan som vändes mot solen

När Sören och Elizabeth köpte sitt 70-talshus, hade det stått så i decennier utan renovering.

De visste att de skulle något skulle göra något med huset när de köpte det, men hade svårt att se möjligheterna. Ursprungligen hade de tänkt att bara lägga till en ny ingång, men arkitekten såg möjligheter i en totalt ny planlösning, vilket både skulle ge familjen mer utrymme och mer ljus. En förlängning gjordes så att vardagsrummet som är den del där familjen utnyttjar kvadratmeterna allra mest kunde flyttas så att det öppnade sig för ljuset. Resultatet är ett ljust och rymligt vardagsrum med stora fönster och utsikt över den vackra nya terrassen.

Den grå förlängningen lägger till en rå, nordisk och modern tvist till den eleganta bostaden. På resten av huset har murverket vitkalkats och det gula 70-talets utseendet ersatts med ett inbjudande, tidlöst utseende. Med den nya terrassen, som sträcker sig fram till det vackra fönsterpartiet, har familjen en mysig utomhusyta med gott om plats för hela familjen och möjlighet att njuta av de ljusa sommarkvällarna.

"Vi har ett hus som är perfekt för vår familj. Ett omodernt hus kan uppdateras och förändras om du har modet", säger Sören.

Så lite underhåll som möjligt, tack

Sören och Elizabeth är båda läkare, och med upptagna jobb och två barn finns det varken tid eller vinst för gör-det-själv-projekt. Därför var det viktigt för de med en lösning som kräver så lite underhåll som möjligt. De nya fasadpanelerna är underhållsfria och kommer att patinera och bli vackrare med åren. Genom att ge en totalrenovering snarare än mindre dellösningar har de nu ett hem som de kan njuta av i många år i framtiden utan att behöva oroa sig för pågående renoveringsprojekt.

Renoveringen omfattade:

Tillbyggnad som kläddes med fasadskivan Cembrit Patina Original i färgen P 020.

Vitkalkning av murverk

Nytt tak

Ny terrass

Kontakta en av våra återförsäljare