När nostalgi möter nutiden :: Cembrit

Se film

play_video

Se video

När nostalgi möter nutiden

Sören och Frederikke hade hittat ett läckert och funktionellt 70-talshus med goda proportioner och massor av livsutrymme för dem och deras barn. Men underhållet var eftersatt och fasaden behövde ett lyft. Det fick en underhållsfri lösning, utan att kompromissa med den ursprungliga charmen, som paret fallit för. I samråd med en arkitekt valde de att ge huset en enkel renovering. Få och genomtänkta förändringar skapade förvandlingen till en modern bostad med tydlig ton av nostalgi.

Husets karakteristiska gula färg bevarades; den känsliga träpanelen ersattes med skivor på husgavlarna. De kräver minimum av underhåll och är skapade för att kunna motstå väder och vind. I samma ombyggnad fick familjen med ett nytt trädäck som matchar den nya gaveln.

Renoveringen omfattede:

Ny gavel i Cembrit fasadskivor

Nytt tak

Ny terrass

‘Vi er mest glada för hur fint gaveln passar till huset, fönster och vårt trädäck’

Nytt hus på tre veckor

Innan renoveringen hade Sören och Frederikke lagt märke till hur grannhuset hade fått en ansiktslyftning med relativt små medel - och det inspirerade paret att vilja uppdatera sin villa. De fick snabbt reda på att det inte behöver vara dyrt eller tidskrävande att sätta sitt egen prägel på 70-talshuset. Gaveln klädde snickarna om, och efter tre veckor var den klar. Nu har de ett modernt boende med massor av själ och karaktär helt i deras egen smak.

Ta hjälp av en återförsäljare
Be dem ta hem produktprov

Tillbaka till översikten om fasadrenoveringar