Förnuftig förnyelse av villan med cementskivor :: Cembrit

Se film

play_video

Se video

Förnuftig förnyelse

Paret som bor i den nyrenoverade 70-tals villan, renoverade själva sitt hus med såväl ekonomiska som förnuftiga lösningar, vilket gav hemmet ett väsentligt lyft. Huset behövde verkligen en uppdatering. De vitkalkade väggarna, ny takfot och nya vindskivor på taket av fasadpaneler typ Cembrit Solid. De rev innertaket och isolerade det lutande yttertaket på insidan. Vardagsrummet verkar nu mycket större med nya takhöjden. Takfönster sattes in, och familjen har nu ett ljust och rymligt vardagsrum med utsikt över den nya träterrassen intill en carport.

Med de nya materialen har huset fått ett klassiskt, nordisk och tidlöst uttryck.

Renoveringen omfattade:

Ny vindskiva med Cembrit Solid fasadskiva

Öppning av vindsbjälklaget som blev ett loft

Ny terrass

Tvätt av taktäckningen

Gammalt tak blev nytt igen

Det kan se ut som om att det är ett nytt tak på den vackra villan, men faktiskt valde familjen att spara takomlägningen till senare för att få plats i budgeten med andra delar. Istället fick det gamla taket en uppfräschning i form av rengöring och svart takfärg och voilá; det gamla taket är som nytt igen med ett modernt uttryck som matchar resten av huset.

Med de nya materialen har huset en klassisk, nordisk och tidlös look. Den svarta gaveln matchar de svarta fönstren och det nyligen rengjorda taket, vilket skapar en fin kontrast till de vita väggarna. Som en spännande detalj valde paret att ge den nya skorstenen de byggde i samband med renoveringen, en grå färg och ett grovt uttryck.

Skaffa sparring till ditt projekt 

Kontakta en Cembrit återförsäljare 

KÄNNER DU TILL ALLA MÖJLIGHETERNA FÖR HUR DU KAN TOTALRENOVERA ETT 70-talshus MED HJÄLP AV CEMBRIT?