En frisk fläkt i villakvarteret :: Cembrit

Se film

play_video

Se video

En frisk fläkt i villakvarteret

Dennis hus liknade många av de andra husen i kvarteret, de fleste från  70-talet; gul mursten och ett platt, mörkt tak. Med tiden blev det gamla takpapp slitet, och det regnade in. I samarbete med en arkitekt planlade Dennis derför en renovering, som i dén grad illustrerar, hur mycket ett tak betyder för en byggnads utseende. Det platta taket blev ersatt med den skiffer 40x40.

Som en annan detalj är de nya lanterninfönstren på mitten at taket. En lösning, som ger husets yttre en helt annan karraktär och ger ett flödande ljus invändigt. En lång korridor, som tidligere låg helt i mörker, blev plötsligt upplyst.

Murarna vitputsade så huset gick från att vara mörkt och anonymt till att lysa upp villakvarteret. 

När taket ändå skall bytas kan du passa på att ge huset en egen prägel.

Renoveringen omfattade:

Lyft tak med takfönster

Inklädnad takfot och taksarg med Cembrit Patina Original

Vitputsning av tegelfasaden

När det bara är fantasin som sätter gränsen

Med renoveringen visade arkitekten och snickaren som stod bakom projektet att det bara är fantasin som sätter gränserna när det gäller att renovera 70-talshusen. Många av taken från 70-talet är så slitna att de kan läcka när som helst. Med ett nytt tak och nya beklädnader i Cembrit Patina fick huset en lösning som är tålig efter renoveringen.

När taket ändå behöver bytas ut som i detta hus finns det en uppenbar möjlighet att sätta en helt egen stämpel på hemmets totala utseende. Denna konstruktion med ryttarljus ger mycket extra ljus in i hemmet.

 Samtidigt är denna renovering ett perfekt exempel på hur du med några få genomtänkta lösningar kan ge huset en makeover utan att det behöver kosta en förmögenhet.

Kontakta en återförsäljare

Se de andra renoveringarna med Cembrit fibercement