MINERIT

Cembrit Windstopper Extreme

Vindskydd för lätta väggar

Fukt- & brandsäkert

MINERIT

Cembrit Windstopper Extreme

Extremt tunn 4,5 mm

Cembrit Windstopper Extreme (4,5 mm) är ett fuktsäkert och effektivt vindskydd som används i lätta ytterväggar. Trots att skivan är extremt tunn är den mycket tålig. Den klarar vädrets makter 12 månader utan fasadbeklädnad.

Färg och dimensioner

Cembrit Windstopper Extreme

Vald färg: Obehandlad grå

Beställ gratis prov: Obehandlad grå

Obehandlad grå
Kulörerna på webbsidan kan skilja sig från produkternas. För realistiska färgprover, hör av dig till produktprov@cembrit.se
Färg Tjocklek Bredd Längd Brandskyddsklass
Obehandlad grå 4.5 mm 900 mm 2700 mm A2-s1,d0
Obehandlad grå 4.5 mm 1200 mm 2700 mm A2-s1,d0
Obehandlad grå 4.5 mm 1200 mm 3000 mm A2-s1,d0
Obehandlad grå 9 mm 900 mm 2700 mm A2-s1,d0
Obehandlad grå 9 mm 1200 mm 2700 mm A2-s1,d0
Obehandlad grå 9 mm 1200 mm 3000 mm A2-s1,d0

Cembrit Windstopper Extreme

Den nya vindskyddsskivan Cembrit Windstopper Extreme är endast 4,5 mm och ett av marknadens lättaste vindskydd. Det gör den mycket enkel att hantera, bearbeta och montera på bygget.

Cembrit Windstopper Extreme (4,5 mm) är ett fuktsäkert och effektivt vindskydd som används i lätta ytterväggar. Trots att skivan är extremt tunn är den mycket tålig. Den klarar vädrets makter 12 månader utan fasadbeklädnad.

Skivan finns även i tjockleken 9 mm.

När Cembrit Windstopper Extreme monteras enligt Cembrit monteringsanvisningar fungerar vindskyddet som en tillfällig fasad i upp till 12 månader. Observera att Cembrit Windstopper Extreme inte kan användas som permanent fasadbeklädnad enligt Cembrits rekommendationer som finns här på Cembrit.se

Produktfunktioner:
OBRÄNNBAR
SLITSTARK OCH ROBUST
FUKTBESTÄNDIG
MOTSTÅND MOT RÖTA OCH MÖGELANGREPP
DIFFUSIONSÖPPEN

Teknisk data

Material

Fibercement

Yta och struktur

Obehandlad

Typ

Cembrit Windstopper har glitter i ytan och Cembrit logo tryckt på framsidan av skivan.

Färger

1

Brandskyddsklass

A2 - s1, d0

Infästning trä

Cembrit Windstopper Extreme monteras med galvaniserad pappspik eller Cembrit SCR-S 4

Infästning stål

Använd SCR-S 4

Certifikat/Godkännanden

Hållbarhet

Cembrit Windstopper Extreme

Sundahus

Se klassningen i miljödatabasen.

Byggvarubedömmningen 

Produkten är bedömd. Se klassningeni miljödatabasen.

Husproduktportalen

Registrerad

Genom att lista våra produkter i husproduktportalen blir de valbara för alla licensinnehavare och företag som ansöker om en Svanenlicens.

Portalen finns hos Svanen / Nordic Ecolabel

 

Video

Cembrit Windstopper Extreme

play_video
Please accept marketing-cookies to watch this video.
play_video

Se filmen

Montering

Cembrit Windstopper Extreme

Det är enkelt och smidigt det är att montera Cembrit Windstopper Extreme 4,5 mm. Skivan är mycket tunn och robust trots att den är så lätt. Dessutom har detta vindskydd ingen glasfiber i sig så du slipper ha skyddsmask och speciella kläder när du jobbar med det. Därför är det mindre risk för dig som monterar denna skiva.

Ritsa

Lättast är att ritsa och knäcka skivan över en kant. Använd en skiva som linjal och dra en anvisning med Cembrit ritskniv. Knäck över en kant. Snittet blir lite taggigt men det gör inget.

Reglarna i ytterväggen du skall fästa i skall ha 600 mm som mest och vara av trä eller stål. Om du väljer de praktiska 900 mm breda skivor som ju är enklast att jobba med får du cc 450 mm. 

Om skivorna är stående enligt ovan skall du också ha stående regelstomme. Vill du ha liggande skivor skall du också ha liggande reglar eftersom det är skivans långkanter som behöver stöd.

 

Så här snabbt skjuter du fast skivan men du kan spika med pappspik. Har du stålreglar skruva du fast skivorna . Nästa skiva sätter du kant i kant utan något mellanrum (stumt) på samma regel.

Du behöver inte lägga in en foglist där skivfogen hamnar utan en regel bakom sig. 

Tejpa

För att få en garanterat tät tillfällig fasad under ett helt år krävs att du tejpar fogarna. Fördelen är att du inte behöver täcka in fasaden även om du väntar 12 månader med att sätta den färdiga fasadbeklädnaden. Tejpa i tre steg så här: Tejpa vertikalt till fog där du skär av tejpen. Tejpa horisontalt. Avsluta korset med tejpa uppåt med ett överlapp halva tejpbredden.

Cembrit Windstopper Extreme monteras på träeller stålreglar. Bakom skivfogar skall stålreglar ha en bredd av minst 40 mm och träreglar minst 45 mm.

Enklats är att skjuta fast skivan, men du kan också spika med pappspik, eller skruva om du har stålregel. 

Spikarna skall fästas 15 mm från långsidans ytterkant, och 70 mm från kortsidan. Spikavståndet skall vara 200 mm

 

Med spik

Använd varmförzinkad pappspik med dimension 2,5-3,1x35-38 mm och exempelvis spikverktyg Kartro KD440, KD665RN, Haubold RNCW45 eller motsvarande. Justera skjutverktyget så att spikhuvudet ej tränger in i skivan. När skivorna spikas rekommenderar vi att Cembrit Windstopper tape 50 mm används.

 

Med skruv

 

Använd Cembrit skruv SCR-S 4,2x32 mm. Denna skruv fungerar till både trä och stålreglar. Skruv dras lätt åt, endast till anliggning mot skivytan. Använd gärna skruvdragare med djupanslag. När skivorna skruvas ska Cembrit Windstopper tape 75 mm används.