Bekymmersfri fasad med äkta träkänsla

Cembrit Plank av fibercement är en idealisk lösning vid byte av träfasader som annars kräver mycket underhåll. Fibercementplankorna kan monteras på samma sätt som träfasader och fibercementen har utmärkta egenskaper – den ruttnar inte, spricker inte, slår sig inte och behöver inte målas om. Cembrit Plank har en lackad yta som ger konsekvent täckning och finns i 14 olika nyanser. Skivornas typiska livslängd är 60 år med maximalt skydd mot väder och vind och Cembrit lämnar 15 års garanti. Vi erbjuder ett brett spektrum av designalternativ och specialfärger kan fås på begäran. Finns med trämönster eller med slät yta.

Snabbfakta
Cembrit Plank

Typ
Ej genomfärgad

Färger
15

Brandskyddsklass
A2 - s1, d0

Mått
8x180x3600 mm

Cembrit Plank är framtidens underhållsfria "träpanel"

Cembrit Plank är en fasadprodukt som är helt anpassad till vårt svenska klimat. Det stilsäkra färgsortimentet består av 15 olika färger.

Tryggt materialval

Cembrit Plank i fibercement är obrännbara och klarar vårt stränga klimat utan att ta skada. Planken är dessutom lätta med tanke på deras styrka och motsåndskraft. Fibercementens egenskaper säkrar en fukt- och mögelsäker fasad.

Cembrit Plank finns i två varianter, antingen med en slät yta eller med trästruktur. Cembrit Plank med trästruktur har en naturlig och fin finish med stor variation i det naturliga mönstret. Plankorna är förväxlande lika trä, men har alla fibercementens starka egenskaper. Produkten har en fin yta med lång hållbarhet som bidrar till plankornas naturtrogna uttryck. Kapning, hantering och montering är enkel. Till Cembrit planeler finns ett komplett tillbehörsprogram med Cembrit trim, Cembrit avslutningsprofiler och matchande skruvar för en snygg och funktionell finish. Avslutningsprofiler sätts runt dörrar, fönster och vid hörn.

Måla alla de kapade kanterna med kantförsegling.

Riktigt starka plank i fibercement

• En av de längsta garantierna – 15 års fullständig Cembrit Garanti
• Stilsäkert färgsortiment
• Äkta träkänsla
• Lätta att montera
• Minimalt underhållskrav
• Komplett tillbehörsprogram
• Marknadens bredaste produktprogram på trärelief

Cembrit har mer en 90 års erfarenhet av tillverkning och försäljning av produkter i fibercement, och erbjuder dig framtidssäkrade och bekymmersfria produkter till ditt hus.

Produktlista fasad/tak/innerväggar/byggskivor med tillbehör

PDF

Monteringsanvisning - Cembrit Plank och Cembrit Panel

PDF

Broschyr - Cembrit Plank och Cembrit Panel

PDF

Produktblad Cembrit Plank och Cembrit Panel EN

PDF

Drift och underhåll Cembrit Plank och Panel

PDF

Garanti Cembrit Plank

PDF

045 DoP Cembrit Plank och Cembrit Panel EN

PDF

CE 2017 045DoP Cembrit Plank och Cembrit Panel EN

PDF

Cembrit Plank Prover

Vi visar gärna upp våra produkter och lösningar.


Hitta din lokala Cembrit återförsäljare

Steg 1

Jag vill gärna få mer information om skivorna och lösningarna.

Beställ prover (max 2)

Selected color:

Steg 2

Fyll i formuläret nedan för att beställa prover från Cembrit och bli kontaktad av en av våra engagerade experter.


Vi skickar normalt proverna genast så att du får dem på posten. Det kan ta några dagar. Tyvärr kan de ibland vara slut och ta lite längre tid att få fram till dig. Är det extremt bråttom hoppas vi att du kontaktar oss så att vi kan hitta en lösning. Om du inte är bosatt i Sverige är det bättre att beställa via cembrit.com