Coloured by the way you think

Explore our evocative universe of different colours and shades by clicking the colour scales above.

C

Cembrit Cover

Cembrit Cover är perfekt om du vill ha starka färger, stora valmöjligheter och djärv design.

Den naturligt grå basskivan av fibercement täcks helt av ett lager vattenbaserad akrylfärg. Välj mellan våra 26 standardfärger eller specialbeställ i valfri NCS®©-färg.

Läs mer
P

Cembrit Patina

Cembrit Patina är genomfärgade och slipade för att få en naturlig yta. De är kryddade med en naturkraft som ger olika effekter och en livfull yta. Ibland är det ett diskret mönster, ibland bara skiftningar över fasaden. De åldras också med personlighet och värdighet allt eftersom dagar blir till år. Tid ger patina.

Läs mer
S

Cembrit Solid

Det speciella med Cembrit Solid är att de är genomfärgade. Varje grundfärg matchas av en heltäckande målad yta i spännande och tålig färg.
Väljer du Cembrit Solid för att ge en fasad en särskild färg har alltså fasadskivornas alla ytor samma färg, även i utsågningar eller förborrade hål.

Cembrit Solid finns i våra 17 standardfärger och kan dessutom lackas i mer än 2000 NCS®©-färger.

Läs mer
T

Cembrit Transparent

Cembrit Transparent kombinerar det bästa ur två världar. Den genomfärgade fibercementskivan anas genom lacken och avslöjar sitt ursprung. Den visar upp sin inre styrka. Den semitransparenta lacken skyddar och bevarar så att ytan blir tålig.

Läs mer

Cembrit Plank

Cembrit Plank av fibercement är en idealisk lösning vid byte av träfasader som annars kräver mycket underhåll. Skivorna kan monteras på samma sätt som träfasader och fibercementen har utmärkta egenskaper – den ruttnar inte, spricker inte, slår sig inte och behöver inte målas om.

Läs mer

Cembrit Panel

Cembrit Panel är större fibercementskivor som är avsedda att täcka större ytor eller svåråtkomliga ställen. Produkten lämpar sig särskilt väl som ersättning för plywood i områden som ofta utsätts för regn och fukt, t.ex. fasadband och kupfönster.

Läs mer

Cembrit Patina Rough

Cembrit Patina Rough är ett nytt och ärligt tillskott till Cembrits sortiment. Cembrit Patina Rough har en sandblästrad yta, som ger ett matt och skrovligt uttryck. Med Cembrit Patina Rough får fasaden en mineralisk, naturlig och diskret finish som påminner om naturligt åldrad sandsten. Varje fasadskiva har en unik och naturlig variation i färg och textur – som om den vore skapad av naturen. Precis som Cembrit Patina så får Cembrit Patina Rough med tiden en karakteristisk och stämningsfull patina.

Läs mer