11. maj 2021

Cembrit gör rekordresultat mitt under pandemin och anställer fler

Två i säljteamet redan på plats

Efterfrågan på produkter inom lättbyggnadsteknik i fibercement ökade markant under 2020 och trenden har fortsatt under våren. Nu förstärker Cembrit personalstyrkan inom försäljning och kundrådgivning.

Jörgen Rajala vår nya säljchef och Kristoffer Lidmark distrikssäljare Norrland

Först på plats är Jörgen Rajala som nyligen tillträtt som säljchef. Han kommer närmast från en position som Country Business Director för Bosch Powertools, en internationell koncern med byggproffskunder. Innan dess var han försäljningschef och KAM inom Automotive sektorn hos Bosch.

– Jag är förväntansfull över att få leda säljavdelningen hos Cembrit nu när vi stärker våra säljresurser på flera fronter. Det är ett rutinerat team med stort engagemang som jag nu lär känna. Cembrit har en unik och ledande position inom sitt segment och nu ska vi tillsammans ta detta ett steg vidare och skapa ännu bättre erbjudande till våra kunder, säger Jörgen Rajala.

Även Kristoffer Lindmark har tillträtt rollen som distriktssäljare för Norrland med utgångspunkt från sin hemort Umeå. Han har tidigare haft samma roll på Kompan (Lekparker) och har även arbetat på Hilti.

– Norrland är inne i en intressant utveckling och en region som vi vill satsa mer på. Vi har analyserat byggmarknaden ur ett regionalt perspektiv och valt att omfördela våra säljresurser. Det är viktig att ha en närhet till kunderna, samarbetspartners och den lokala marknaden för att kunna leverera med den höga kvalitet och service som vi är kända för, säger Niklas Andersson, vd på Cembrit.

Just nu pågår även rekrytering av en rådgivare dedikerad till arkitekter och konstruktörer. Det är en person som kommer bli en del av det nybildade teamet Living Architects som är ett nordiskt samarbetsprojekt med siktet på utveckling av både Cembrit och att lyfta arkitekturen i stort.